شناسه خبر: 24982   
تاریخ انتشار: 1396/04/21 11:11
وبلاگ "ماجون" نوشت:
خواص اب کوزه
خواص اب کوزه
آب کوزه، با طعمی خوش و آشنا: آب کوزه بسیار "گوارا و خوش نوش" است. طعم آن با فطرت و اصل جسم خاکی ما همخوانی دارد. حتی اگر کسی تابحال آب کوزه را ننوشیده باشد، برای بار اول طعم آب کوزه را طعمی" آشنا" حس می کند!

به گزارش باشگاه وبلاگ نویسان ایرانی حرف تو وبلاگ "ماجون" نوشت:



1) دارای املاح و مواد معدنی مفید: آب کوزه سالم ترین آبی است که دارای املاح و مواد معدنی مورد نیاز بدن است. مخصوصا عنصر آهن (که مهمترین عنصر وجودی انسان است و کاهش آن باعث غم و افسردگی می شود) توسط آب کوزه تامین می شود.


2)پیشگیری از بیماری- درمان بیماری: آنچه تاکنون بدان توجه نشده آب تراوش شده از کوزه است که برای شفا و درمان بسیاری از بیماریها از جمله برای بیماری یبوست (ام الامراض) و بیماری نزله و.... بسیار مهم و موثر است.(مانند نقش سرم) آب درون کوزه برای پیشگیری از بیماریها بسیار مفید است(مانند نقش واکسن).


3) خنکی مطبوع: همانگونه که آب درون غارها مانند غار علیصدر، در تمام فصول سال، درجه حرارت ثابت 16 درجه سانتیگراد دارد، آب درون کوزه هم با درجه حرارت یکنواخت و خنک باقی می ماند. کوزه، آب درون خود را خنک نگه می دارد و باعث گرمی و یا سرد شدن بیش از حد آب نمی شود.


4) آب کوزه، با طعمی خوش و آشنا: آب کوزه بسیار "گوارا و خوش نوش" است. طعم آن با فطرت و اصل جسم خاکی ما همخوانی دارد. حتی اگر کسی تابحال آب کوزه را ننوشیده باشد، برای بار اول طعم آب کوزه را طعمی" آشنا" حس می کند!


5) شکافنده غشاء و پوشش چربی دور سلول: همانطور که "خاک اره" از بهترین پاک کننده چربیها و روغنهای غلیظ می باشد و مکانیک کاران و آهنگران و... برای پاک کردن دستهای خود از آن استفاده می کنند، آب کوزه با بدست آوردن خواص و املاح خاک کوزه، باعث می شود که پوشش و کاور و چربی اطراف سلول، به تدریج از بین رفته و آب به درون سلولها نفوذ کند. ضمن اینکه موجب می شود که بیش از آب خورده شده، ادرار کنیم و آب بین سلولها و بافتها باقی نمی ماند و باعث متورم شدن بدن نمی شود.


 6) از بین برنده سم مرکزی بدن: آب کوزه، چربیها و مواد و سمهایی را که به جداره معده و مخصوصا روده ماسیده است، از جداره آن جدا کرده و از طریق ادرار و مخصوصا مدفوع دفع می کند.


 7) تصفیه کننده طبیعی: ضمنا کوزه، مانند صافی های سرامیکی که در تصفیه آبهای خانگی و صنعتی استفاده می شود، بهترین تصفیه کننده طبیعی و غیر شیمیایی آب است و مواد زائد و مضر آب را به خود جذب می کند. همانطور که می دانیم برای خاک کوزه، از نوع خاصی از خاک "رس یا رست" استفاده شده است. در کتب قدیم در مورد اثرات این خاک مفید نوشته است: " بهترین خاکها، خاک خالص از ریگ و شوره گوگرد(طین الحر) است از جهت پاکی، و به فارسی خاک "رست" گویند.... و چون خاک خالص(رست) را در آبهای مغشوش و شور ریخته بگذارند ته نشین شود، اصلاح آن می کند...."


8) تسکین دردهای مفصلی



علت خنک شدن و گوارایی آب در کوزه:


کوزه های سفالی با خاصیت نیمه تراوایی که دارند باعث می شوند که آب داخل کوزه به بیرون درز کرده وباعث مرطوب شدن دیواره کوزه شود. زمانی که این کوزه در داخل سایه قرار گرفته باشد آبی که در روی دیواره کوزه وجود دارد برای تبخیر شدن از گرمای داخل کوزه استفاده می کند. تواتر این عمل دائمأ باعث سرد تر شدن آب داخل کوزه می شود.


خاک دی اتمز ، خاکی است که خاصیت جذب مواد و یونها را دارد. مثال برای این نوع خاکها، خاک رس و خاک کائولن (خاک چینی ) است. خاک رس، یونهای کلسیم را جذب می کند و یونهای سدیم را پس می دهد.به همین علت است که اگر آبی را در داخل کوزه سفالین نگهداری کنیم، آب گواراتر می شود. یعنی در اصل، خاک رس، عمل حذف سختی آب را انجام می دهد.

 

* اشعار فارسی نیز به کوزه و کوزه گری نگاه ویژه ای دارد. و برخی مضامین عالی در همین قالب و با تمثیل کوزه بیان شده است. مثلاً خیام در رباعیات خود به زیبایی می گوید:

 

 

در کارگه کوزه گری رفتم دوش              

دیدم دو هزار کوزه گویا و خموش

 

ناگاه یکی کوزه برآورد خروش:               

کو کوزه گر و کوزه خر و کوزه فروش؟

 

تا چند اسیر عقل هر روزه شویم؟               

در دهر چه صد ساله ، چه یک روزه شویم!

 

در ده تو به کاسه می از آن پیش که ما               

در کارگه کوزه گران کوزه شویم

 

* کوزه در مثال ها نیز جایگاه ویژه ای دارد. حتماً ضرب المثل معروف از کوزه همان تراود که در اوست... را شنیده اید! و مگر کوزه جز صداقت، یکرنگی، حیات، زلالی و زیبایی ارمغان دیگری برای ما دارد؟

 

در خوردن آب خنک  نیز نباید افراط شود بخصوص در کسانی که دارای زمینه بیماریهایی مثل دیابت ، روماتیسم ، اضافه وزن و افزایش چربی های خون هستند.

 

 

انتهای پیام/

تلگرام حرف تو
captcha